• 28.
  • сеп
  • 2018.

Обука „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“

  • Нови Сад

Због велике заинтересованости, реализована је још једна обука у сарадњи са Фондацијом "Нови Сад 2021", с тим у вези представнице Фонда „Европски послови“ АП Војводине одржале су тродневну обуку за запослене у институцијама културе са територије града Новог Сада у културној станици Еђшег.

Представнице Фонда „Европски послови“ АП Војводине, Мина Радмиловић Пјевац и Дејана Добрић представиле су полазницима ИНТЕРЕГ ИПА програме прекограничне сарадње на које имају право конкурисања, као и програме Европске уније који су такође доступни за читаву Републику Србију, према томе и за Аутономну покрајину Војводину.

Циљ обуке је био да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката према фондовима Европске уније, да науче да их стратешки позиционирају у оквиру дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Полазници су у оквиру вежби, саставили два предлога пројектних идеја са којима имају могућност да аплицирају на ИНТЕРЕГ ИПА програме прекограничне сарадње Мађарска - Србија. На крају обуке, додељени су им и сертификати о успешно завршеној обуци.

Најновије Вести