• 28.
  • сеп
  • 2018.

Поводом Дана европске сарадње одржан пројектни догађај у Мађарској

У петак 28. септембра 2018. године у мађарском граду Сентеш одржана је конференција „Подршка спортским и физичким активностима девојчица – Активне девојчице“, у оквиру обележавања Европске недеље спорта и Дана европске сарадње. Ова конференција је једна од многих активности које се спроводе у оквиру реализације европског пројекта „Подршка спортским и физичким активностима девојчица – Активне девојчице“ који је подржан средствима Интеррег ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија. Уз Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Фонд „Европски послови“ АП Војводине, са својим партнерима Општином Сентеш (Р. Мађарска) и Сковш клубом „Тиса“ из Сегедина обележили су  Европску недеље спорта, иницијативу потеклу од стране Европске комисије, која је за циљ имала да промовише спорт и физичку активност широм Европе и на тај начин окупи различите доносиоце одлука, заинтересоване страна и експерте из области спорта.На конференцији су присутни имали прилику да се информишу о пројекту Активне девојчице, његовим циљевима, резултатима и планираним активностима, као и да чују примере добре праксе када је у питању учешће жена у спорту.


Још један специјалан повод који је обележен овим догађајем је Дан европске сарадње. Дан европске сарадње обележава се сваке године у септембру, када се прослављају достигнућа у области територијалне сарадње у различитим регионима Европе. Пројекат “Активне девојчице” учествовао је у овогодишњој прослави Дана европске сарадње у оквиру програма Интеррег-ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска - Србија и на тај начин показао прекограничну сарадњу Мађарске и Србије на делу и дао на значају инвестицијама Европске уније у овом региону.


Паралелно са дешавањима у Сали културног центра на тргу испред зграде одржана је промоција и презентација спортских клубова и младих спортисткиња и њихових тренера из Сентеша.

Најава догађаја

Најновије Вести