• 09.
  • окт
  • 2018.

Сусрет партнера пројекта ENSURE у Италији, у Пезару

Пројекат ENSURE: партнерски сусрет у Италији, у Пезару. Асоцијација Алесандро Бартола угостиће четврти међународни сусрет партнера, у Пезару, Италији, од 15. до 17. октобра 2018. године.

Догађај, који финансира Програм ЕУ „Европа за грађанке и грађане“ окупиће 37 учесника из Словеније, Хрватске, Србије, Чешке, Пољске, Шпаније, Бугарске, Летоније, Грчке, Црне Горе, Италије, Мађарске и Румуније.

Током  тродневног програма, партнери ће се бавити различитим аспектима под уопштеном темом догађаја – „Заједничка пољопривредна политика ЕУ из нове перспективе“. Партнери ће поделити своја искуства о руралној политици и руралном развоју у својим државама, те дискутовати актуелну Заједничку пољопривредну политику ЕУ (CAP) 2014-2020, и о предлозима за нова правила Заједничке пољопривредне политике ЕУ за период 2021-2027.


Суорганизатори догађаја су Пољопривредни факултет, Универзитет из Урбина и Асоцијација произвођача из долине Фоља, патронат догађају дали су Савет Регије Марке и Општина Пезаро. Партнери ће такође имати прилику да посете нови виноград и фарму маслина и пробају традиционалне италијанске укусе локалне кухиње. Такође, планиран је и културни програм с посетом Урбину и тамошњој Дуждевој палати. 
 

Најава догађаја

Најновије Вести