Održan 3. projektni sastanak u okviru projekta „Herinfutur“

U okviru projekta „Herinfutur“, 7. septembra 2021. godine, u prostorijama Pokrajinkse vlade APV u Novom Sadu, održan je 3. sastanak članova projektnog tima. Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima, to jest predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama (vodeći partner na projektu), predstavnici Uprave Županije Čongrad – Čanad, kao i predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ APV (partneri na projektu).

Cilj projekta je podizanje svesti o važnosti kulturne baštine kao javnog dobra među mladima u prekograničnom regionu kroz inovativnu upotrebu medija.
Ukupna vrednost projekta iznosi 130.156,14 evra, od čega je vrednost donacije 110. 632,71 evro.

Na sastanku je dogovoreno da će se u toku sledećeg meseca održati dve dvodnevne radionice o konzervaciji i restauraciji – jedna u Novom Sadu, a druga u Segedinu – za srednjoškolce i studente arhitekture i likovnih umetnosti iz Srbije, kao i za srednjoškolce iz Mađarske. Razgovaralo se i o raznim izazovima sa kojima se projektni partneri susreću, ali je zaključeno da trenutno nema  problema u realizaciji samog projekta.