Osma u nizu obuka za pripremu IPA projekata prekogranične saradnje za zaposlene u obrazovno-vaspitnim ustanovama održana je u srednjebanatskom okrugu

Osma u nizu obuka pod nazivom „Fondovi Evropske unije: od ideje do realizacije“ za predstavnike vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine održana je u Južnobačkom okrugu.

Osma u nizu obuka pod nazivom „Fondovi Evropske unije: od ideje do realizacije“ za predstavnike vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine održana je u Južnobačkom okrugu. Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, održali su obuku u prostorijama doma učenika srednjih škola “Angelina Kojić – Gina”, u Zrenjaninu. Obuci je prisustvovalo ukupno 29 predstavnika iz 12 ustanova sa područja grada Zrenjanina i opština Novi Bečej i Sečanj.

Cilj obuke je bio da se polaznicima približi projektni način finansiranja i fondovi Evropske unije koji su dostupni institucijama iz Srbije, a namenjeni za obrazovanje kao na primer Erasmus+. U fokusu su bili programi prekogranične saradnje, posebno IPA program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija i IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. Tokom drugog dana obuke polaznici su imali prilike da se oprobaju u osmišlјavanju osnovnih elemenata projekta koristeći pristup logičkog okvira, dok je treći dan bio posvećen temi budžetiranja evropskih projekata. Obuka je završena prezentacijom projektnih ideja i osnovnim verzijama logičke matrice koje su polaznici napravili tokom praktičnog rada, a na osnovu realnih problema uočenih u svom radu ili okruženju.