Projekti iz oblasti socijalne zaštite i povezivanja mladih

Novi Sad, 20. februar – Na poziv Vlade italijanskih regija Marke i Umbrije, direktor Kancelarije za evropske poslove Predrag Novikov i pomoćnik sekretara za privredu Milan Ćeran tokom vikenda su sa saradnicima boravili u radnoj poseti Italiji.

Predstavnici regije Marke, sa središtem u Ankoni, ponudili su potpisivanje Sporazuma o saradnji između AP Vojvodine i ove italijanske regije. Tokom razgovora najviše pažnje bilo je usmereno ka realizaciji zajedničkih projekata iz oblasti socijalne zaštite, povezivanja mladih, jačanja investicija kao i projekata vezanih za jačanja turističkih kapaciteta na Dunavu, uključujući Nacionalni park «Fruška Gora».

– Sa posebnim zadovoljstvom prenosim interes italijanskih partnera za učešće na novosadskom Poljoprivrednom sajmu, koji će biti održan ove godine od 10. do 17. maja, tako da očekujemo dolazak kompanija iz regija Marke, Umbrije, Friuli Venecija Đulije, Emilija Romanje i Toskane. Poseban interes naše zemlje je da se u okviru kreiranja zajedničkih projekata da podrška licima sa invaliditetom, kao i ugroženima koji su usled tradicije ostali bez posla, istakao je Predrag Novikov.