Radionica pisanja projekata za pozive u okviru programa Kreativna Evropa

Radionica pisanja projekata za pozive u okviru programa Kreativna Evropa namenjena predstavnicima/cama nacionalnih zajednica i organizacijama koje se bave nacionalnim zajednicama u Srbiji.

Desk Kreativna Evropa Srbija, u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti u Beogradu, organizuje radionicu za pripremu projektne aplikacije za pozive u okviru programa Kreativna Evropa. Poziv je upućen predstavnicima/cama nacionalnih saveta, nacionalnih zajednica, kao i organizacijama koje deluju u polju očuvanja kulture i nasleđa nacionalnih zajednica. Radionica će biti realizovana 24. oktobra 2023. godine.

Cilj radionice jeste upoznavanje predstavnika/ca nacionalnih zajednica sa pozivnim dokumentima i aplikacionim formularom za program Kretivna Evropa i formulisanje projektnih ideja u skladu sa relevantnom dokumentacijom.
Polaznici/ce radionice moći će da:
•    razumeju ciklus projektnog menadžmenta,
•    pripreme projektnu dokumentaciju,
•    razumeju i koriste osnovne pojmove projektnog jezika,
•    razumeju i primene projektnu logiku,
•    razviju relevantnu projektnu ideju.
Na kraju radionice biće organizovani pojedinačni (tet-a-tet) razgovori sa zainteresovanim učesnicima/cama radi kreiranja konkretnih planova konkurisanja.
Obuka će trajati od 9 do 16 časova sa pauzom za ručak u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu (Ušće 10, blok 15).

 Uslovi za prijavljivanje:
1.    Obuka je namenjena predstavinicima/cama nacionalnih saveta i organizacijama i institucijama koje se bave nacionalnim zajednicama;
2.    Broj mesta je ograničen na 30;
3.    Za učešće mogu se prijaviti najviše dve osobe iz jedne organizacije/institucije;
4.    Organizator pokriva troškove ishrane i osveženja tokom radionice, a učesnici samo obezbeđuju svoje putne troškove.