Sastanak sa Udruženjem privrednika Bavarske

Predstavnici Autonomne pokrajine Vojvodine u Briselu imali su priliku da, u sedištu Udruženja privrednika Bavarske, šefu Kancelarije Folkeru Pic-Turmu predstave privredne i investicione aktuelnosti u AP Vojvodini. Tom prilikom, razgovarano je o potencijalima za saradnju u više oblasti, a posebno u oblastima auto-industrije, poljoprivrede, istraživanja i razvoja. Ovaj sastanak proistekao je kao rezultat sastanka koji je šef Kancelarije AP Vojvodine u Briselu Srđan Mačkić imao sa predstavnicima ove nemačke savezne države krajem 2019. godine.
Šef Kancelarije Pic-Turm upoznao je naše predstavnike sa organizacijom i aktivnostima udruženja na čijem je čelu, kao i sa aktivnostima drugih nemačkih privrednih predstavništava u Briselu. Takođe, pokazao je interesovanje za više načina poslovanja u AP Vojvodini, posebno kroz primere brojnih nemačkih kompanija koje su već prisutne u Vojvodini, odnosno u Republici Srbiji. Pojedine kompanije, poput kompanije Simens i nemačkog „Cet-Ef“, su, prema mišljenju sagovornika, među najvećim poslodavcima u Bavarskoj, a istovremeno zapošljavaju značajan broj ljudi i u AP Vojvodini.
Šef Kancelarije Srđan Mačkić je uputio poziv bavarskoj privrednoj delegaciji da poseti AP Vojvodinu kako bi se, iz prve ruke, uverili u privredne i investicione kapacitete u Pokrajini, te izrazio nadu da je ovo još jedan korak usmeren ka rastu obima saradnje između nemačke i srpske privrede.
Uzajamno povezivanje – kako direkno među privrednicima i relevantnim institucijama, tako i u Briselu – je prioritet buduće saradnje između Kancelarije AP Vojvodine u Briselu i Udruženja privrednika Bavarske u Briselu.