U Italiji održan susret partnera projekta „Evropska mreža za ekonomsku koheziju i solidarnost u ruralnim oblastima“- ENSURE

Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Sanja Čuturilov Veselinović i Milan Čežek, koji su ujedno i članovi projektnog tima u projektu ENSURE, boravili su u Pezaru u Italiji, gde je održan četvrti susret partnera na projektu „Evropska mreža za ekonomsku koheziju i solidarnost u ruralnim oblastima“- ENSURE , u periodu 15-17.10.2018. godine.
Događaj je okupio učesnike iz Slovenije, Srbije, Češke, Poljske, Hrvatske, Bugarske, Letonije, Grčke, Italije, Mađarske i Rumunije. Tom prilikom održan je niz seminara na kojima su partneri razgovarali o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike, o znanju i inovacijama u polju organske poljoprivrede, o ruralnom razvoju regije Marke u Italiji. Učesnici su se dotakli i tema euroskepticizma, pitanja vezanih za stavove građana zemalja članica i zemalja kandidata po ovom pitanju.
Tokom poslednjeg dana organizovana je terenska poseta organskom gazdinstvu “Il Conventino” koje se bavi proizvodnjom i preradom organskih maslina i grožđa, proizvodnjom organskog hladno ceđenog maslinovog ulja, organskog vina od različitih sorti grožđa.
Naredni susret partnera, ujedno i poslednji pred završetak projekta, očekuje se sredinom sledeće godine.