U opštini Sečanj i Nova Crnja o evropskoj saradnji

Dana 17.04.2019. predstavnici Fonda „Evropski poslovi”AP Vojvodine, Milan Čežek, Zoran Pavić i Teodora Milkov Manić posetili su opštinu Nova Crnja gde ih je dočekala Danica Stričević predsednica Skupštine opštine Nova Crnja.

Na ovom sastanku je dogovoren nastavak dosadašnje uspešne saradnje Fonda sa ovom opštinom. Nakon sastanka, usledilo je predavanje pod nazivom „Upoznajte Evropsku Uniju“ kojem su prisustvovala sva deca sedmih razreda iz opštine Nova Crnja, a koje je održano u svečanoj sali opštine. Pre samog predavanja, đake, njihove nastavnike kao i direktorku osnovne škole iz Nove Crnje pozdravila je predsednica Skupštine opštine Danica Stričević.

U opštini Nova Crnja održano je još jedno predavanje „Upoznajte Evropsku Uniju“ i to u osnovnoj školi „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje.

Takođe, u periodu od 15. do 18.4.2019. godine, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine održali su predavanja i u Opštini Sečanj, u sledećim osnovnim školama: „Braća Stefanović“ Neuzina, „Veljko Đuričin“ Jarkovac, „Žarko Zrenjanin“ Boka i „Vuk Кaradžić“ Кonak. Na predavanjima su učestvovale i predstavnice EU info centra iz Novog Sada: Jovana Zdjelarević, Aleksandra Кapetanović i Duška Latas. Dana 18.4.2019. upriličen je sastanak sa Marijom Harmat, koordinatorom manifestacije „Evropsko selo” po pitanju saradnje na pomenutoj manifestaciji, a sastanku su prisutvovali Jovana Zdjelarević iz EU info centra Novi Sad kao i predstavnici Fonda: Milan Čežek, Zoran Pavić i Teodora Milkov Manić.