Šef Kancelarije APV u Briselu na novogodišnjem prijemu Predsednika vlade Flandrije

U utorak 23. januara 2018, šef Kancelarije AP Vojvodine u Briselu Srđan Mačkić, prisustvovao je novogodišnjem prijemu koji je za predstavnike diplomatskog kora priredio Predsednik vlade Flandrije, Gert Buržoa.

Ovaj tradicionalni prijem održava se svake godine, a prilika je da se sretnu mnogi diplomatski i regionalni predstavnici u Briselu. Šef Kancelarije AP Vojvodine u Briselu se tada susreo sa dosadašnjim partnerima, poput predstavnika Lombardije, Gornje Austrije i drugima.

Sa predstavnicima Vlade Flandrije, ovom prilikom je razgovarano o većoj saradnji u različitim oblastima ali i o podizanju odnosa na viši politički nivo između dve regije, što bi u narednom periodu podrazumevalo posete na najvišem nivou.

Flandrija, jedan od dva belgijska federalna regiona, ubraja se u vodeće evropske regije po snazi privrede, posebno u oblasti međunarodne trgovine, univerziteti iz ove regije takođe prednjače u oblasti znanja i inovacija, što sveukupno može koristiti u potencijalnoj razmeni između Flandrije i Vojvodine u narednom periodu.