• 11.
  • јул
  • 2019.

Радна посета Општини Ада и Општини Бечеј

  • Aдa
  • Бечеј

Представници Фонда ”Европски послови” АП Војводине, Кристина Башић и Сенка Бенгин, заједно са директором Развојне агенције Војводине Николом Жежељем и његовим сарадницима Наташом Рончевић и Тијаном Мирковић, посетили су данас Општину Ада и Општину Бечеј. У Општини Ада срели су се са замеником шефа Одељења за капиталне инвестиције и локални економски развој (ЛЕР) Ласлом Апроом, док су се у Општини Бечеј срели са чланом Општинског већа задуженог за привреду и предузетништво Драганом Ковачем и његовим сарадницима.

Током одржаних састанка, договорена је свеобухватнија непосредна сарадња представника локалне самоуправе са Фондом, а поводом могућности финансирања путем ЕУ фондова кроз помоћ код одабира и писања пројеката према ЕУ и будуће обуке у Општини Ада и Општини Бечеј од стране запослених у Фонду „Европски послови“ АП Војводине, које су планиране за све заинтересоване с територије Општина. Представници Општине Бечеј изнели су своје проблеме са којима се суочавају – потребу за енергетском санацијом 17 објеката на територији Општине Бечеј, као и делимичном реконструкцијом општинске зграде која је под заштитом државе – а које би могли да реше кроз реализацију ЕУ пројеката, у чему би им Фонд помогао.

Током састанака разговарано је и о могућности сарадње представника локалне самоуправе са Развојном агенцијом Војводине кроз коришћење субвенција, као  и кроз израду развојних докумената који се директно тичу јавне локалне самоуправе (ЈЛС).

Најава догађаја

Најновије Вести