• 03.
  • сеп
  • 2019.

У Беочину и Бачкој Паланци, на европске теме

  • Бачка Паланка
  • Беочин

Представници Фонда ”Европски послови” АП Војводине, Зоран Павић и Сенка Бенгин, заједно са представницима Развојне агенције Војводине Мајом Скојић Хегер и Јарославом Ферко, посетили су данас Општинe Беочин и Бачку Паланку. 
У Општини Беочин срели су се са Горданом Ћировић,  начелницом Општинске управе и њеним сарадницима, док су се у Општини Бачка Паланка срели са Биљаном Гајовић и Иваном Николић, саветницима за праћење и припрему пројеката. 
Током одржаних састанака, договорена је свеобухватнија сарадња представника локалне самоуправе са Фондом, а поводом могућности финансирања путем ЕУ фондова кроз помоћ код одабира и писања пројеката према ЕУ од стране запослених у Фонду „Европски послови“ АП Војводине. 

Представници Општине Беочин раде на пројекту EXCHANGE 5 – попис имовине, док су представници Општине Бачка Паланка заинтересовани за одржавање обука под називом „ Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ од стране запослених у Фонду „Европски послови“ како би, кроз овај вид едукације, допринели већем развоју локалне самоуправе.

Током састанака разговарано је и о могућности сарадње представника локалне самоуправе са Развојном агенцијом Војводине кроз коришћење субвенција, као  и кроз израду развојних докумената који се директно тичу јединица локалне самоуправе (ЈЛС).
 

Најава догађаја

Најновије Вести