• 05.
  • сеп
  • 2019.

Општина Шид спроводи ЕУ пројекат обуке српског језика за мигранте

  • Шид

Представници Фонда ”Европски послови” АП Војводине, Зоран Павић и Сенка Бенгин, заједно са представницима Развојне агенције Војводине Мајом Скојић Хегер и Јарославом Ферко, посетили су данас Општину Шид где су се  срели са Бранимирком Риђошић, шефицом Одсека за локални и економски развој и њеним сарадницима.
Током одржаног састанка, договорена је свеобухватнија сарадња представника локалне самоуправе са Фондом, а поводом могућности финансирања путем ЕУ фондова, и то у асистирању око одабира и писања пројеката према ЕУ од стране запослених у Фонду „Европски послови“ АП Војводине. 

Представници Општине Шид раде на пројекту EXCHANGE 5 – попис имовине, као и на пројекту обуке из српског језика, који је намењен мигрантима. Представници Општине Шид заинтересовани су за организовање обука под називом „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ од стране запослених у Фонду како би, кроз овај вид едукације, допринели још већем развоју локалне самоуправе.

Током састанка разговарано је и о могућности сарадње представника локалне самоуправе са Развојном агенцијом Војводине кроз коришћење субвенција, као  и кроз израду развојних докумената који се директно тичу јединица локалне самоуправе (ЈЛС).
 

Најава догађаја

Најновије Вести