• 26.
  • сеп
  • 2019.

Студијска посета у оквиру пројекта „Виртуелни и културни туризам - ViCTour“

  • Нови Сад
  • Вуковар

У оквиру имплементације пројекта „Виртуелни и културни туризам - ViCTour“, који има за циљ побољшање препознатљивости туристичког идентитета и понуде региона, унапређење туристичке промоције, као и побољшање капацитета пружалаца туристичких услуга, и који се суфинансира из Интеррег ИПА програма прекограничне Хрватска-Србија 2014-2020, у периоду од 23. до 26. септембра 2019. године, одржана је студијска посета локацијама на којима су постављене нове технологије на подручју Сријема/Срема, у ком су учешће узели представници локалних општинских туристичких организација, медија и партнерских институција.  

Студијска посета је обухватила посету локацијама на којима су постављене нове ICT технологије које су израђене у склопу пројекта: холограми у Музеју града Винковаца, Родној кући Лавослава Ружичке у Вуковару, Курији Брњаковић у Илоку, Палати „Касина“ у Врднику, Царској палати у Сремској Митровици и на Спомен обележју „Сремски фронт“ у Адашевцима, затим апликације за проширену стварност у Винковцима, Вуковару, Новом Саду, Сремским Карловцима, Врднику и на Спомен обележју „Сремски фронт“ и апликација за виртуелну стварност у Царској палати у Сремској Митровици, као и интерактивни тотеми у Вуковару.

Пројекат „Виртуелни и културни туризам - ViCTour“ усмерен је на унапређивање континенталног туризма у прекограничном региону са циљем генерисања одрживог социјалног, економског и територијалног развоја, а партнерство на пројекту чине Вуковарско-Сријемска Жупанија, Туристичка заједница Вуковарско-Сријемске Жупаније, Туристичка организација Војводине, Економски факултет у Суботици - Универзитет у Новом Саду и Фонд „Европски послови“ АП Војводине.

Најава догађаја

Најновије Вести