• 28.
  • феб
  • 2020.

Обука „Могућност финансирања посредством ЕУ фондова“ у Црвеном крсту Војводине

  • Нови Сад

Представнице Фонда „Европски послови“ АП Војводине Јована Контић и Сања Чутурилов Веселиновић одржале су тродневну обуку у периоду од 26. до 28. фебруара 2020. године у Црвеном крсту Војводине. Полазници су били чланови Црвеног крста из Бечеја, Куле, Сремских Карловаца, Малог Иђоша, Врбаса, Суботице, Сенте, Старе Пазове, Житишта, Инђије, Новог Бечеја, Нове Црње, Руме и Старе Пазове. 

Полазницима су, на самом почетку, представљени програми Европске уније и Инструмент за претприступну помоћ, са акцентом на ИНТЕРРЕГ ИПА програме прекограничне сарадње. Полазници су научили које институције имају могућност да, кроз сарадњу са партнерским институцијама из региона и заједничким писањем предлога пројеката, дођу до бесповратних средстава из фондова ЕУ.

Циљ обуке био је како написати предлог пројекта коришћењем приступа логичког оквира и логичке матрице, прво кроз теорију, а потом и кроз вежбе, у оквиру чега су дефинисани општи и специфични циљеви, активности и резултати, као и индикатори, извори верификације и ризици пројекта. Последњи дан су се полазници обуке упознали са буџетирањем пројекта што су, кроз низ примера, и практично савладали. На крају обуке, осмишљена су 3 одлична предлога пројектних идеја са којима се може аплицирати на неке од доступних ИНТЕРРЕГ ИПА програма прекограничне сарадње. По завршетку обуке полазницима су додељени сертификати.
 

Најава догађаја

Најновије Вести