• 14.
  • окт
  • 2020.

Посета општина Оџаци и Бачки Петровац у овиру ФЕП-тура

  • Бачки Петровац
  • Оџаци

Представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине посетили су 14.10.2020. године општину Оџаци и општину Бачки Петровац.
Договорена је јача непосредна сарадња представника локалних самоуправа са Фондом, иако је уочен напредак у коришћењу европских фондова у протекле две године. С тим у вези, представници обе општине истакли су допринос Фонда „Европски послови“ АП Војводине у постигнутим резултатима по питању аплицирања за средства из ЕУ фондова јер су им представници Фонда, кроз честе посете и иницијативу, пружили адекватну подршку. Констатована је успешна сарадња са партнерима из Мађарске, будући да је већина поднетих и реализованих пројеката била усмерена на Интерег ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија.
У обе општине, исказана је потреба за поновним обукама под називом „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ јер је велики број заинтересованих који желе – кроз овај вид едукације – да допринесу развоју локалних самоуправа; док су представници општине Бачки Петровац истакли потребу за изградњом културног центра који би се могао реализовати кроз ЕУ пројекте уз помоћ Фонда.
 

Најава догађаја

Најновије Вести