• 20.
  • окт
  • 2020.

Посета општинама Сремски Карловци и Стара Пазова у овиру ФЕП-тура

  • Сремски Карловци

Представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине посетили су дана 20.10.2020. године општине Сремске Карловцe и Стару Пазову.
Током одржаних састанака, договорена је свеобухватана сарадња представника локалних самоуправа са Фондом, а поводом могућности финансирања посредством ЕУ фондова кроз помоћ код одабира и писања пројеката према ЕУ од стране запослених у Фонду „Европски послови“ АП Војводине.
Представници општине Сремски Карловци развијау туристичке потенцијале кроз реализацију више европских пројеката као што су: Дунавски пут вина, Европа за грађане и грађанке, као и кроз сарадњу са општинама из Словеније, Мађарске и Хрватске.
Заменица председника општине Марина Савић упознала је представнике Фонда о реализованим пројектима програма прекограничне сарадње, као и транснационалних програма: Јадранско – јонског и Дунавског. Такође, изнети су и проблеми са којима се суочавају, као што су потреба за реконструкцијом спортског-рекреативног објекта, реконструкцијом обданишта и друго – које би могли да се реше кроз реализацију ЕУ пројеката, у чему би им Фонд помогао.
Обе општине су активне у писању ЕУ пројеката и заинтересоване за поновно одржавање обука под називом „Могућности финансирања кроз ЕУ пројекте“.
 

Најава догађаја

Најновије Вести