• 03.
  • дец
  • 2020.

Сарадња РТВ-а и Фонда "Европски послови" Аутономне покрајине Војводине

  • Нови Сад

Радио-телевизија Војводине и Фонд „Европски послови“ АП Војводине ће, до краја године, ојачати и конкретизовати сарадњу и то, најпре, потписивањем Протокола о пословно-техничкој сарадњи. То је договорено на, данашњем, састанку генералног директора покрајинског јавног сервиса др Миодрага Копривице и директора Фонда „Европски послови“ АП Војводине Александра Симурдића.


Генерални директор Радио-телевизија Војводине др Миодраг Копривица, том приликом, је истакао да су новоизграђена зграда, повратак Радио-телевизија Војводине у Европску радиодифузну унију ( EBU, The European Brodcastin Union ), планирано покретање Подунавског медијског портала, али и развијена међународна сарадња и дописничка мрежа те медијске куће, чињенице које само потврђују спремност РТВ-а да буде партнер у европском развоју Војводине, а самим тим и Србије.


По његовим речима, Подунавски медијски портал треба да заживи до краја године, а већ сада има 30 чланова и резултат је производње програма на осам подунавских језика. Отвореност Радио-телевизије Војводине ка Европи и свету уопште, пратиће и проширивање дописничке мреже, које је планирано за 2021. годину.


Будући Протокол о пословно-техничкој сарадњи, по мишљењу директора Фонда „Европски послови“ АП Војводине Александра Симурдића требао би да заједнички рад између две поменуте институције усмери ка афирмацији Европске агенде, која није политичка. Он је, између осталог, предложио производњу видео садржаја, којима ће бити приказан коплетан учинак Фонда у циљу унапређења локалних самоуправа, програмских серијала за приближавање Новог Сада и Војводине подунавским земљема, као и производњу виртуалне туре кроз Војводину.


Састанку су присуствовали и шеф Одсека за европске пројекте Гордана Јаковљевић и шеф Одсека за правне послове Ивана Лекић. Након разговора, представници Фонда „Европски послови“ обишли су нову зграду Радио-телевизије Војводине, у којој је састанак и одржан.


Извор: преузето са сајта https://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/saradnja-rtv-a-i-fonda-evropski-poslovi-autonomne-pokrajine-vojvodine_1184475.html

 

Најава догађаја

Најновије Вести