• 01.
  • сеп
  • 2021.

Фонд „Европски послови“ у посети НАЈУ

  • Нови Сад

Представници Фонда „Европски послови” Аутономне покрајине Војводине  посетили су Националну академију за јавну управу ради упознавања обе институције са активностима које спроводе и плановима за наредни период. Састанак одржан 2. септембра био је прилика за размену искустава као и предлога за потенцијалне заједничке активности.
Директор Фонда Александар Симурдић  представио је Специјалистички програм ’Управљање Регионалним развојем кроз ЕУ фондове’ који ће укључити око 1200 запослених у јединицама локалне самоуправе. С обзиром на то да је циљ програма пренос знања и јачање капацитета јавне управе у јединицама локалне самоуправе, Дејан Милетић, директор НАЈУ, је истакао да ће Академија својим искуством у овој области подржати овај Програм и изразио  спремност за остваривање синергије у будућем раду на јачању капацитета локалне самоуправе.
Програм за VIII генерацију полазника представља прво, свеобухватно јачање кадровских и институционалних капацитета АП Војводине, којим је обухваћено свих 45 јединица локалне самоуправе са територије АП Војводине. 
Програм је намењен запосленима у једницама локалне самоуправе и обухвата три модула усмерена ка јавним набавкама, управљачкој одговорности и развоју капацитета за приступање ЕУ изворима финансирања.
Програм ће се реализоватио  у сарадњи са Универзитетом у Новом Саду и започеће 6. септембра 2021. године предавањима у оквиру I Модула.
 

Најава догађаја

Најновије Вести