• 03.
  • окт
  • 2021.

Нове прилике за промоцију привредних потенцијала АП Војводине

  • Брисел

У просторијама Канцеларије АПВ у Бриселу дана 04.10.2021. године одржан је састанак између представника Удружења фламанских предузетника UNIZO, г-дина Куна Де Ридера (Koen De Ridder) који је задужен за међународну сарадњу у оквиру ове организације и шефа Канцеларије АПВ у Бриселу Срђана Мачкића.


Тема састанка била је организација вебинара који би требало да се одржи у првој половини децембра месеца, а на којем би се члановима UNIZO-a представили привредни потенцијали АПВ, а пре свега могућности за укључивање наших компанија као добављача у њихове ланце снабдевања. Како је током састанка истакао г-дин Де Ридер, фламанске компаније суочене су са великим изазовима у снабдевању различитим робама и услугама са удаљених тржишта попут Кине, односно Турске, а који су условљени пре свега глобалном пандемијом и растом цена логистичких трошкова. У том смислу, фламанским компанијама су све више интересантна тржишта земаља централне и источне Европе, па се самим тим и тржиште АП Војводине, односно Републике Србије намеће као један од могућих извора снабдевања.


Иначе, UNIZO представља највеће пословно удружење у Фландрији, те окупља преко 100.000 чланова, у највећем броју малих и средњих предузећа која чине основу привреде овог региона.


Због отежаних услова путовања и организовања догађаја са физичким присуством, договорено је да се, у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине и Привредном комором Војводине, организује вебинар на којем ће се представити горе поменути потенцијали, те отворити и друга питања у правцу успостављања ближе привредне сарадње два региона.

 

Најава догађаја

Најновије Вести