• 09.
  • нов
  • 2021.

Фонд “Европски послови” АП Војводине у посети градоначелнику Љубљане

  • Љубљана

Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић угостио је директора Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине Александра Симурдића, упознавши га још једном са корацима који су Љубљану довели до титуле Зелене престонице Европе.


Стечено искуство, знања и имплементација иновативних активности на пољу управљања водама, отпадом, неговања биоразличитости, одржавању и чувању зеленог идентитета послужиће општинама и градовима у Војводини на путу ка имплементацији зелене агенде.


На састанку је договорен сусрет почетком 2022. године када ће локали из Војводине имати прилику да се упознају са искуствима из Љубљане.


Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић је, током разговора, похвалио Нови Сад који је последњих година остварио позитивну трансформацију која у средиште раста и креирања вредности ставља одрживост и инспирише позитивне промене. Стремљење Новог Сада, али и војвођанских општина и градова, препознати су од стране градоначелника Љубљане који ће са Фондом “Европски послови” АПВ радити на успостављању ближе сарадње два региона.

Најава догађаја

Најновије Вести