• 09.
  • нов
  • 2021.

Фонд “Европски послови”АПВ и Министарство културе и информисања – јачање капацитета институција у области културе на локалном нивоу

  • Београд

Представници Фонда “Европски послови” АП Војводине одржали су састанак са потпредседницом Владе и министарком културе и информисања Мајом Гојковић у циљу развијања и пружања мера подршке институцијама у области културе на локалном нивоу, којима активности Фонда у великој мери доприносе.
У оквиру рада Фонда формирана је 2014. године Антена Култура Деска Програма Креативна Европа, чиме се по први пут канцеларија једног европског програма нашла у саставу покрајинске институције. 
Током састанка, истакнут је значај заједничке подршке институцијама културе на путу имплементације међународних пројеката финансираних путем екстерних извора финансирања и јачању њихових институционалних капацитета у циљу успешнијег управљања пројектним циклусима. Важно је унапредити капацитете локалних самоуправа за повлачење средстава Европске уније која су доступна Србији, односно АП Војводини, што је значајна прилика за ревитализацију културног наслеђа, као кључног ресурса самоодрживог, привредног и туристичког развоја.
Фонд је у том циљу започео процес мапирања стања и потенцијала у 45 војвођанских градова и општина које спроводи за потребе Покрајинске владе, чије ће резултате настојати да увеже са програмским активностима Министарства у области културе и ревитализације културног наслеђа.
 

Најава догађаја

Најновије Вести