• 21.
  • окт
  • 2022.

Теренска посета и 5. пројектни састанак у оквиру пројекта Мос-Cross 2

  • Осјек

Чланови пројектног тима су 20.10.2022. године заједно са водећим партнером посетили светлеће инфо-паное (билборде) који привлаче и убијају комарце. Чланови пројектног тима Наставног завода за јавно здравство Осјечко-барањске жупаније су представили члановима пројектног тима конструкцију и дизајн паноа за сузбијање комараца постављених на подручју Осјечко-барањске жупаније.  Панои су отворени и детаљно је објашњен принцип рада свих делова. Паноима се управља путем мобилне апликације која је део система паметних утичница које билборд има. Чланови тима су обишли следеће локације: Владиславци, Чепин, Антуновац, променада Осијек (пешачки мост), Дринска улица, код Наставног Завода.
На Састанку 21.10.2022. године су били присустни чланови пројектног тима, Наставни Завод за јавно здравство Осијечко-барањске жупаније (водећи партнер), представници Завода за јавно здравље Сомбор (пројектни партнер), Завода за јавно здравство Пожешко – славонске жупаније (пројектни партнер), представници Фонда „Европски послови“ АПВ (пројектни партнер)  и  Институт за јавно здравље Војводине  (пројектни партнер).
Испред водећег партнера, Магдалена Сикора, поздравила је све присутне и представила партнерима активности које су до сада обављене у 4. периоду. Изразила је задовољство остварењем свих планираних  активности за четврти период. Осврнула се на активности  узорковања комараца те поделу клопки за гравидне женке грађанима. Напоменула је планирани преглед стања клопки за гравидне женке комараца у следећој сезони комараца.
Испред Завода за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније Далибор Пухарић, приказао је укратко динамику узорковања и преглед узоркованих врста на подручју жупаније.
Милан Рацић, испред Института за јавно здравље Војводине је укратко изнео извештај о обављеним активнстима, осврнувши се на мали број комараца током сезоне.
Драгослава Чубрило, испред Завода за јавно здравље Сомбор, је истакла да је узорковање комараца одрађено, те да је Завод спреман за тестирање комараца на патогене.
Испред Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине, Сања Чутурилов Веселиновић је представила Мобилну апликацију развијену у склопу пројекта. Напоменула је да је Унапређен заједнички протокол за хитне случајеве је припремљен, а да је промотивни филм у изради. Договорила је с партнерима време одржавања едукације за кориштење ИКТ алатке.
Партнери су потврдили договорене термине Округлих столова за здравствене раднике:  у Пожеги и у Новом Саду.

 

Најава догађаја

Најновије Вести