• 20.
  • окт
  • 2023.

На иницијативу Генералног конзулата Црне Горе у Републици Србији одржана три циклуса обуке „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“

На иницијатуву Генералног конзулата Црне Горе у Републици Србији, у периоду од почетка септембра до средине октобра ове године, у Врбасу су одржана три циклуса обуке „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ намењена представницима Националног савета црногорске националне мањине, као и представницима удружења невладиног сектора која се баве питањима црногорске националне мањине у Србији.

Представници Фонда „Европски послови” АП Војводине прилагодили су обуку потребама и приоритетима Националног савета и удружења у циљу њиховог оспособљавања за привлачење бесповратних средстава из фондова и програма Европске уније кроз стратешко позиционирање у оквиру дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских оквира.

Полазници су имали прилику да науче како да своје идеје преточе у европске пројекте уз коришћење логичког оквира и саме логичке матрице. Последњег дана обуке, анализиране су теме у вези са буџетирањем пројеката и апликационим формуларом неопходним за  конкурисање за расположиве фондове Европске уније.

Након одржаних предавања и практичног рада кроз вежбе, полазницима су додељени сертификати.
 

Најава догађаја

Најновије Вести