• 25.
  • окт
  • 2023.

Јавни позив за учешће на тродневном семинару „Креативна Европа: Припрема пројеката у новом буџетском периоду 2021-2027“

Антена Култура Деска Креативна Европа Србија организује тродневни семинар „Креативна Европа: Припрема пројеката у новом буџетском периоду 2021-2027“ од 22. до 24. новембра 2023. године, у Врднику, у хотелу Фрушке терме, са почетком у 10 часова.
Позив је упућен свим установама и организацијама у култури, као и филмским фестивалима из Србије, који планирају да конкуришу у оквиру програма Креативна Европа и који су већ учествовали у пројектима међународне сарадње. Предност ће имати они који планирају да конкуришу у оквиру актуелног позива Европски пројекти сарадње малог и средњег обима. Обавезно је знање енглеског језика с обзиром на то да се пројекти пишу на енглеском језику и да ће један од предавача на семинару бити из Италије.
Полазници/це семинара моћи ће да:
•    разумеју циклус пројектног менаџмента
•    разумеју и користе основне појмове пројектног језика
•    разумеју и примене пројектну логику
•    разраде и јасно дефинишу своје пројектне активности у оквиру својих пројектних предлога
Циљ семинара
Циљ семинара је подизање квалитета и припрема пројеката за конкурисање на програм Креативна Европа, подизање прогамско-организационих капацитета установа и организација из културе из Србије, као и допринос деметрополизацији у пољу културе и аудиовизуелних делатности. Такође, семинар се организује ради поспешивања комуникације, сарадње и размене искустава представника установа и организација из различитих крајева Србије.
Услови јавног позива
•    Број места је ограничен;
•    За учешће на семинару може се пријавити до једна особа из једне установе/ организације;
•    Организатор покрива трошкове смештаја и исхране, не укључујући алкохолна пића, а учесници семинара обезбеђују своје путне трошкове тј. превоз до места одржавања семинара, као и пиће током оброка.
Критеријуми за избор учесника
Основни критеријуми селекције учесника семинара су квалитет предлога пројекта и потенцијалних партнерстава. Квалитет предлога пројеката мери се у односу на усклађеност са темама и приоритетима програма Креативна Европа, иновативност пројектне идеје и стручну утемељеност концепта.
Подношење пријаве
Пријаву учешћа можете извршити попуњавањем кратког формулара и слањем истог на следећу мејл адресу kreativnaevropa@vojvodinahouse.eu
Рок за подношење пријава
Рок за слање пријава је до 8. новембра 2023. године. Пријаве које стигну након утврђеног рока неће бити узете у разматрање.

 

 

Најава догађаја

Најновије Вести