• 22.
  • нов
  • 2011.

Конференција поводом почетка пројекта «Подршка животној средини без алергена»

  • Нови Сад

Дана 21. новембра 2011. године у Новом Саду, у организацији Фонда “Европски послови” АП Војводине одржана, одржана је конференција поводом почетка пројекта «Подршка животној средини без алергена», који је настао као резултат партнерства између Фонда "Европски послови" Аутономне Покрајине Војводине, Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Града Сомбора и Града Баје. Пројекат, у вредности од 397.000 евра, финансира се средствима Европске уније уз кофинансирање АП Војводине, у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија.

 
Конференцију је отворила Ивана Ђурица, помоћница директора за европску сарадњу у Фонду "Европски послови" Аутономне Покрајине Војводине, која је указала да се тенденција раста броја одобрених пројеката у покрајини наставља и напоменула да се имплементацијом овог пројекта потврђује реалност могућности финансирања приоритета покрајине и целе земље из фондова Европске уније. Присутнима су се обратили Санда Шимић Стамболић - помоћница директорке Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије, проф. Саша Бошњак - менаџер пројекта, Душанка Сремачки - покрајинска секретарка за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Немања Делић - градоначелник Града Сомбора, и Јожеф Кираљ - председник Комисије Градске Управе Града Баје.


На конференцији су узели учешће и мр. сци. Томислав Стантић – потпредсеник Владе АП Војводине и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Синиша Лазић - потпредседник Скупштине АП Војводине, затим представници покрајинских секретаријата Владе АП Војводине, као и представници локалних самоуправа, јавних и јавно-комуналних предузећа са територије АП Војводине.

Најава догађаја

Најновије Вести