• 23.
  • јул
  • 2009.

Објављен први конкурс у склопу програма ИПА ЦБЦ Босна и Херцеговина – Србија и Хрватска - Србија

У оквиру кампање за Програме прекограничне сарадње, Канцеларија за европске послове најављује и наставак подршке потенцијалним апликантима у програму сарадње ИПА Босна и Херцеговина – Србија и Хрватска – Србија, чији је конкурс актуелан до 6, односно 16. октобра 2009. године, када је и крајњи рок за подношење предлога пројеката у склопу ових Програма прекограничне сарадње.

Новим Програмима прекограничне сарадње ствара се нова шанса за подршку пројектима на локалном и регионалном нивоу. Подсећамо да програми имају за циљ смањење разлике у стопи развијености између региона, промовисање економско социјалне сарадње између локалних заједница, као и сарадње из области културе и других области.

Програми прекограничне сарадње делују првенствено на локалном нивоу и помажу становништу са обе стране границе у решавању питања од заједничког интереса. Учествовањем у овим програмима стварају се дугорочни контакти и везе између људи који живе и раде у пограничној области што свакако представља темељ за даљу сарадњу двеју регија.

Канцеларија за европске послове Извршног већа АП Војводине наставиће у будућности да ради на промоцији програма прекограничне сарадње, и пружања помоћи локалним заједницама и другим институцијама и организацијама у нашој земљи приликом аплицирања у ЕУ Програмима прекограничне сарадње.

Канцеларија је у протеклом периоду у склопу кампање за програме прекограничне сарадње обишла већи део земље и организовала бројне акције као вид подршке. Због нових програма који су актуелни, у Канцеларији ће бити организована још једном „Отворена врата“ која ће бити намењена организацијама са подручја Срема, Бачке, али и западне Србије. Надамо се да ће и Град Нови Сад узети учешће у овом конкурсу.

Најава догађаја

Најновије Вести