• 25.
  • мај
  • 2018.

У Канцеларији АПВ са дванаест партнерских регија

У оквиру припрема за предстојећу Европску недељу регија и градова, која ће бити традиционално одржана у Бриселу од 8. до 11. октобра 2018, представници дванаест европских регија учествовали су на састанку у Мисији Републике Србије при ЕУ у Бриселу, чији су домаћини били представници АП Војводине. 

Током састанка разговарано је о начину представљања регија током манифестације и договорено је да се у оквиру два панела, политичког и техничког, представе становишта регија партнера и конкретни постигнути резултати у области циркуларне економије и дигитализације. АП Војводина у овоме види прилику за представљање својих резултата у обе области на техничком нивоу. Више пројеката који су реализовани од стране Фонда „Европски послови“ АП Војводине и других покрајинских институција и локалних самоуправа су успешно обухватили решавање проблема у оквиру појма циркуларне економије, а значајан напредак је остварен и у области дигитализације, посебно у пољопривреди АПВ. Дигитализација је један од приоритета како републичке, тако и покрајинске владе, те је могућност представљања резултата бриселској публици веома значајна.

Овај састанак у организацији Канцеларије АП Војводине у Бриселу, био је добра прилика да се партнерима из Аустрије, Италије, Француске, Пољске, Норвешке и Грчке, представе и остале иницијативе АП Војводине, као и досадашњи рад, односно постигнути резултати. У том смислу, најављен је и предстојећи регионални бизнис форум, који би требао да се одржи у септембру 2018. у Новом Саду, у суорганизацији Скупштине АП Војводине и Скупштине европских регија из Брисела (АЕР).

Први пут ове године, у оквиру Европске недеље регија и градова, АП Војводина ће учествовати у више званичних догађаја, а пре свега у циљу промоције Новог Сада као Европске омладинске престонице за 2019. годину и промоцији европских интеграција Републике Србије из угла Покрајинске владе.

Најава догађаја

Најновије Вести