• 26.
  • мај
  • 2018.

Награђен наш европски пројекат у оквиру ДКМТ Еврорегије

  • Нови Сад

Током заседања Скупштине Еврорегије ДКМТ у Новом Кнежевцу, уручене су награде за најбоље пројекте те еврорегије. 
Са великим задовоством објављујемо да је један од четири награђена пројекта наш "Комплексно уређење водопривреде подручја канала Баја - Бездан - Бабека" који суфинансира Европска унија кроз Интеррег - ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска–Србија.

Партнерство на пројекту, чине Дирекција за водопривреду Доњег Подунавља (Мађарска), ЈВП"Воде Војводине" Нови Сад и Фонд "Европски послови" АП Војводине (Србија).

Награде је уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је том приликом истакао да велику улогу за локалне заједнице у Војводини имају прекогранични пројекти на основу којих су у претходном периоду прибављена велика новчана средства за побољшање квалитета живота у мањим срединама. Председник Мировић је нагласио да је сарадња у оквиру Еврорегије ДКМТ успешна, те да се огледа у заједничким инфраструктурним пројектима, равноправности и узајмној солидарности.

„Циљ овог Еврорегиона у будућности биће смањивање разлика у економском развоју и квалитету живота, а са друге стране, очување специфичности које су наше богатство”, истакао је Мировић.

Најава догађаја

Најновије Вести