Obuka o EU fondovima za institucije iz oblasti kulture

Na osnovu Protokola o saradnji potpisanog sa Fondacijom Novi Sad 2021, predstavnice Fonda ’’Evropski poslovi’’ AP Vojvodine Jovana Rapajić, Mina Radmilović Pjevac i Jovana Kontić održale su trodnevnu obuku za kulturne poslenike pod nazivom ’’Mogućnost finansiranja putem EU fondova’’.

Polaznicima iz institucija iz oblasti kulture predstavljeni su relevantni programi iz Evropske unije, INTEREG IPA programi prekogranične saradnje, sa posebnim fokusom na program Kreativna Evropa.

Pored teorijskog dela, polaznici su bili podeljeni u četiri grupe i na taj način su tokom obuke kroz praktične vežbe razvijali svoje projektne ideje, a na kraju su dobili sertifikate.

Nakon dodele sertifikata, Sanja Kojić Mladenov, viša kustoskinja Centra za intermedijsku i digitalnu umetnost, održala je prezentaciju projekata Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Kao primer dobre prakse, približila je polaznicima izazove sa kojima su se oni susretali kada su počeli da pišu projekte koje finansira EU i kako danas, nakon višegodišnjeg iskustva i nekoliko uspešnih projekata, imaju odlično iskustvo, nove kontakte i saradnju sa evropskim kulturnim institucijama.