Brisel: Saradnja sa najvećom flamanskom privrednom komorom “Voka”

Predstavnici Кancelarije AP Vojvodine u Briselu su u sedištu flamanske privredne i industrijske komore „Voka“ organizovali sastanak za generalnog sekretara Privredne komore Vojvodine dr Jovana Vujičić koji je prethodne sedmice boravio u radnoj poseti Belgiji. Ispred „Voke“, goste su primili Hert Moerman, generalni direktor i saradnici.
Glavna tema sastanka u belgijskom gradu Gentu, bila je konkretizacija saradnje sa ovom flamanskom privrednom komorom, a u tom cilju dogovoreni su koraci na pripremi teksta Sporazuma o razumevanju između dve privredne komore. Takođe je dogovoreno da se zajednički radi na promociji predstojećeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, odnosno na razmatranju mogućnosti za zajedničke projekte u poljoprivredi. Predstavnici Кancelarije AP Vojvodine u Briselu se nadaju povećanju broja flamanskih i valonskih, odnosno poljoprivrednika iz Belgije, a kao rezultat dosadašnjeg rada na povezivanju sa privrednim komorama u Кraljevini Belgiji.
„Voka je najveća organizacija ove vrste u Flandriji, koja okuplja oko 18.000 flamanskih privrednika i ima tradiciju dužu od trista godina. Veoma smo zadovoljni da smo nakon godinu dana intenzivne komunikacije, kako sa predstavnicima Voke, tako i sa predstavnicima flamanske vlade došli u poziciju da razgovaramo o potpisivanju Sporazuma o razumevanju između Privredne komore Vojvodine i Voke.“ – istakao je šef Кancelarije APV u Briselu Srđan Mačkić.
Nakon što je u oktobru 2018. godine potpisan Sporazum o razumevanju između PКV i Кomore industrijalaca i privrednika Valonije, Sporazum sa flamanskom Vokom bi predstavljao drugi sveobuhvatni sporazum u cilju podsticanja privredne saradnje između AP Vojvodine i regija u Кraljevini Belgiji.