Izložba „Kulturno nasleđe vojvođanskih Мađara“ održana u Briselu

U mađarskom kulturnom centru „Balaši institut“ u Briselu, 5. marta 2019. godine je održana izložba pod nazivom „Kulturno nasleđe vojvođanskih mađara“, koju je organizovao poslanik Evropskog parlamenta g-din Andor Deli, uz doprinos Kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izložbu fotografija koje predstavljaju ne samo kulturno, arhitektonsko i istorijsko nasleđe vojvođanskih mađara, već Vojvodine uopšte, priredila je dr Leda Siling. Gostima su se na otvaranju izložbe obratili bilateralni ambasadori Srbije i Mađarske u Kraljevini Belgiji, NJ: E: g-đa Marina Jovićević i NJ. E. dr Tamaš Ivan Kovač. Ambasadori su istakli odličnu saradnju dve zemlje, te zajednički ponos suživotom i uslovima koje obe nacionalne manjine uživaju, kako u Srbiji, tako i u Mađarskoj. Poslanik Andor Deli ukazao je na veliko kulturno nasleđe vojvođanskih mađara, te na istaknute ličnosti, koji su doprineli razvoju mađarskog, ali i evropskog, kulturnog nasleđa.
Kancelarija AP Vojvodine u Briselu omogućila je prisutnim gostima degustaciju vojvođanskih vina, te pripremila promotivne materijale u cilju promocije turističke ponude naše pokrajine.