Održana je druga po redu radionica u Mađarskoj u okviru projekta Herinfutur

U Županiji Čongrad- Čanad u Segedinu, 28. i 29. marta 2022. godine,  održan  je dvodnevna radionica u okviru projekta „Mladi i nasleđe – tradicija i budućnost u regionu prekogranične saradnje“ koju je organizovala Županiji Čongrad- Čanada. Projekat vrednosti 130.156,14 ERU-a sufinansiran je od strane Evropske unije u okviru Intereg –IPA programa prekogranične saradnje Mađarska- Srbija.

Radionici su prisustvovali učenici iz srednjih škola u Srbiji i Mađarskoj, kao i projektni partneri – predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, predtsavnici Županiji Čongrad- Čanad, kao i predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Na radionici su obrađene teme Hungarikuma Županije Čongrad-Čanad i održana je praktična prezentacija kulturnih i kulinarskih doživljaja. U praktičnom delu rada, prvog dana radionice, polaznici su posetili građevine od arhitektonskog značaja u Segedinu, kao i galerije i muzeje. Drugog dana, polaznici su posetili Kulturni dom „Eden Heler“, kao i Kulturni, obrazovni i verski centar „Sveti Sava“.  Radionicu je održao Mikloš Robert, referent za teritorijalni razvoj Županije Čongrad- Čanad.