Održan letnji sportski kamp za devojčice u Sentešu u okviru projekta „ActiveGirls“

U okviru projekta „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – ActiveGirls“,  u periodu od 1. do 5. jula 2019. godine, partneri iz Mađarske, Opština Senteš ugostila je  devojčice i njihove pratioce, profesore fizičkog vaspitanja kako bi učestvovali u sportskom letnjem kampu. Kamp je okupio devojčice iz Segedina, Senteša i opštine Mali Iđoš, Čoka, Apatin, Vrbas, Novi Kneževac i Odžaci. Sportski letnji kamp za devojčice uzrasta 12 godina je trajao 5 dana kako bi promovisali različite sportske aktivnosti među devojčicama i da bi ih upoznali sa zdravim načinom života.

Prvi dan su devojčice imale priliku da se međusobno upoznaju i da im se predstavi  program kampa, kao i da odu u razgledanje Senteša u kojem će provesti 5 dana. Prvi dan su imale i slobodno vreme koje su provele u kompleksu bazena gde su i bile smeštene.

Drugi dan je održan u sportskoj drvorani gde su devojčice bile u prilici da se oprobaju u različitim sportovima. Imale su zajednički trening gde su mogle da pokažu svoja dosadašnja znanja i iskustva u igranju košarke. Takođe su taj dan imale priliku da uče mačevanje i kung fu zahvate. Nakon napornih sportova devojčice su se opustile uz ples i plivanje. Instruktorka plivanja se potrudila da devojčicama pokaže kako se pravilno pliva prsno, leđno, kraul i delfin.

Treći dan je protekao u vožnji kanuima po lokalnom kanalu. Za devojčice koje vole avanturu organizovano je i vreme u adrenalin parku gde su uz svoje pratioce mogle da se spuštaju zip lajnom i da uživaju u slobodnom penjanju.

Četvrti dan su devojčice provele uz jutarnju jogu. Posle joge na red je došao novi sport za devojčice iz Vojvodine a to je florbol, kojim su se najviše oduševile. Zatim su izašle na teren da se oprobaju u ragbiju.

Peti i poslednji dan je protekao u slobodnim aktivnostima na bazenu gde su devojčice uživale u plivanju.