Otvoren video konkurs povodom Dana evropske saradnje

S idejom promovisanja teritorijalne saradnje između Hrvatske i Srbije na nov i zanimljiv način, na Programskoj veb stranici Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija otvoren je video konkurs na temu “Europe is you (Evropa si ti)”.  Želja je da se putem konkursa motivišu građani da snime kratke videozapise i pokažu što im je EU omogućila. Ideja je da se prikupe svedočanstva građana i da se napravi video-repozitorij o mogućnostima koje EU pruža u vidu zapošljavanja, volontiranja, putovanja, ali i svih drugih mogućnosti koje EU pruža.

Autor videa koji na najoriginalniji i najkreativniji način pokaže šta za nju/njega znači EU osvojiće pametni sat, zajedno s drugim prigodnim poklonima. Podela nagrada autorima najboljih videozapisa odvijaće se na izložbi povodom Dana evropske saradnje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija koja se planira na jesen. Na video konkurs mogu se prijaviti svi građani i građanke Programskog područja, iako je primarno usmeren na srednjoškolce i studente. Konkurs je otvoren do 30.06.2019. godine, a detaljne informacije kako se prijaviti opisane su na sledećem linku:

https://www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/novost/ec-day-2019-video-competition-tell-us-how-eu-benefits-you-and-win-a-prize/