Potpisan Sporazum o saradnji Srpskog narodnog pozorišta i Fonda ‘Evropski poslovi’ AP Vojvodine

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, 20.10.2021. godine, potpisan je Sporazum o saradnji pozorišta i Fonda “Evropski poslovi” Autonomne pokrajine Vojvodine.

Sporazum su potpisali Zoran Đerić, upravnik SNP-a, i Aleksandar Simurdić, direktor Fonda ‘Evropski poslovi’ AP Vojvodine, koji su naglasili da je saradnja postojala i ranije, ali da je sada i formalno ozvaničena.

“Mi smo od početka bili okrenuti međunarodnim projektima i konkurisali smo i neke druge međunarodne projekte za dramu i balet, neke smo i uspeli da realizujemo. Nadam se da ćemo uz pomoć Fonda ‘Evropski poslovi’ ubuduće dolaziti do još više mogućnosti. Ideja je da udružimo potencijale i da napravimo nešto što će biti važno i nama i Gradu i Pokrajini”, rekao je Zoran Đerić.

Aleksandar Simurdić je istakao da će ova saradnja, koja se samo nastavlja, dati vetar u leđa Srpskom narodnom pozorištu.

“Dobar je momenat za ovu saradnju jer smo na pragu novog višegodišnjeg finansijskog okvira Evropske unije za period od 2021-2027. Možemo da sagledamo kapacitete, kako Srpskog narodnog pozorišta, tako i drugih ustanova kulture u Vojvodini, da formulišemo prioritete prateći nova strateška dokumenta i da na tom tragu idemo ka eksternim izvorima finansiranja”, rekao je Simurdić.

Oba partnera koja su potpisala Sporazum o saradnji veruju da će, na zadovoljstvo publike, biti realizovani veliki projekti.