Igor Bajić, savetnik za evropske integracione procese iz Kancelarije za evropske poslove posetio je 3. oktobra opštinu Srbobran, u okviru programa ”Na putu ka Evropskoj uniji” koji Kancelarija sprovodi u našoj pokrajini.

U susretu sa predsednikom opštine Srbobran Brankom Gajinom, Igor Bajić je naglasio važnost evropskih fondova za razvoj lokalne sredine i važnu stepenicu u podizanju kapaciteta lokalne samouprave u privlačenju stranih investicija. Predstavnik Kancelarije je takođe upoznat sa aktivnostima opštinske uprave u identifikovanju potencijalnih prekograničnih partnera.

Tokom seminara na kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, komunalnih preduzeća, drugih opštinskih organizacija, kao i narodne biblioteke, kulturnih i sportskih ustanova, Igor Bajić je naveo primere uspešnih opština i pozvao prisutne da u razmeni iskustava sa svojim kolegama na sledećem pozivu konkurišu sa nekoliko projekata.

Činjenica da postoji duga tradicija koju opština Srbobran i okolna naselja imaju u turističkoj ponudi, lovu i ribolovu, te postojanje hipodroma i konjičkog kluba ne predstavlja samo šansu, već i obavezu koju, kako je predstavnik Kancelarije uveren, Srbobranci neće propustiti tokom sledećih poziva za projekte prekogranične saradnje.