Sastanci u Briselu sa novim partnerima

U petak 19. januara 2018. u Briselu su održana dva odvojena sastanka predstavnika AP Vojvodine, sa direktorom Predstavništva holandskih regija Robom van Eijkerenom, i sa savetnikom Unije valonskih privrednika, Patrikom Hajnriksom.

Oba sastanka su imala za cilj produbljivanje dalje saradnje AP Vojvodine i njenih subjekata sa novim partnerima, jer se do sada nije sarađivalo sa pomenutim regijama i Unijom privrednika.

Kao rezultat sastanaka, pokrajinskim institucijama su dostavljene relevantne informacije o oblastima u kojima postoji mogućnost saradnje i formalizovanja odnosa. Predstavništvo holandskih regija okuplja 12 regija, te će u narednom periodu biti identifikovano sa kojim regijama će naša pokrajina konkretnije raditi i u kojim oblastima. U našem interesu su svakako poljoprivreda, IT sektor itd.

Valonski privrednici će se u narednom periodu povezati sa Razvojnom agencijom Vojvodine, kao i sa Privrednom komorom Vojvodine. Takođe, žele da sarađuju na kreiranju projekata u oblasti zaštite životne sredine, vodoprivrede, kao i u oblasti upravljanja otpadom. Pored toga, neke od njihovih najvećih kompanija su takođe izrazile interesovanje za poslovanje na teritoriji AP Vojvodine.

Oba sagovornika su ovom prilikom upoznata sa privrednim potencijalima Vojvodine, subvencijama koje Pokrajinska vlada obezbeđuje, kako inostranim, tako i domaćim privrednicima, te sa najvažnijim temama kojima se bavi Kancelarija AP Vojvodine u Briselu.