U četvrtak, 25.10. 2018. godine, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Milan Čežek i Zoran Pavić, i predstavnik Razvojne agencije Vojvodine Živko Planić posetili su opštine Inđiju i Irig.
U Inđiji ih je dočekao Milan Končarević, pomoćnik predsednika opštine sa svojim saradnicima, a u Irigu ih je primila Olivera Protić, načelnica Odeljenja za lokalni i ekonomski razvoj, sa saradnicima.
Što se Inđije tiče, proteklih par godina nije konkurisano za EU sredstva kroz projekte, te su čelni ljudi opštine upoznati sa svim elementima i procedurama neophodnim za formulisanje uspešnih predloga projekata na EU pozive.
Nasuprot tome, za opštinu Irig je konstatovana aktivnost kroz projekte u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.
Na zahtev obe opštine, dogovoreno je da Fond u što kraćem vremenu organizuje stručne obuke sa glavnim ciljem da učesnici nauče da samostalno formulišu predloge projekata i strateški ih pozicioniraju u okviru definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja.