Fond „Evropski poslovi“ APV u radnoj poseti Zagrebu

U sredu, 15. juna 2021. godine, direktor Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Aleksandar Simurdić sa saradnicima posetio je Grad Zagreb i tom prilikom se sastao sa ministarkom regionalnog razvoja i EU fondova, Natašom Tramišak. Tokom dana, upriličen je i sastanak u Hrvatskoj gospodarskoj komori, gde je predstavnicima Fonda domaćin bio potpredsednik komore zadužen za međunarodne poslove, Ivan Barbarić.

Tokom sastanaka predstavljeni su prioriteti Fonda u nastupajućem Višegodišnjem finansijskom okviru EU i tom prilikom istaknuta je obostrana želja za produbljivanje insitucionalne saradnje sa fokusom na prenos iskustava koje Republika Hrvatska ima iz procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Kako ministarka, tako i potpredsednik Barbarić, u skladu sa svojim nadležnostima, izneli su izazove sa kojima su se tokom procesa suočavali, ujedno i važnost pravovremene pripreme aplikanata uz jasno formulisane lokalne i regionalne prioritete, a sa ciljem što efikasnijeg korišćenja raspoloživih sredstava opredeljenih na putu ka punopravnom članstvu.

U želji da što aktivnije doprinesemo promovisanju evropske agende na području AP Vojvodine, uključimo i pripremimo regionalni i lokalni nivo vlasti za raspoložive fondove i programe, dogovoren je set zajedničkih aktivnosti čijoj će se realizaciji pristupiti u narednom periodu.