U cilju što uspešnije pripreme za konkurisanje medijskih kuća i organizacija koje se bave informisanjem na pozive Kreativna Evropa, Desk Kreativna Evropa Srbija organizuje info dan u ponedeljak, 15. jula sa početkom u 12 časova u prostoru Radio-televizije Vojvodina (Media centar), Kamenički put 45.

Tokom godine u okviru programa Kreativna Evropa raspisuje se tri konkursna poziva za ustanove i organizacije u oblasti informisanja i medija, i to:

  • Javni poziv za projekte medijskih partnerstava – saradnje
  • Javni poziv za projekte medijskih partnerstava – pluralizam
  • Javni poziv za projekte medijske pismenosti

Podrška je namenjena projektima koji doprinose održivosti organizacija i zapošljavanju profesionalaca u polju informisanja i medija, podrazumevaju razvoj veština i uspostavljanje prekogranične saradnje, kao i projektima koji su od posebnog značaja za demokratiju i društvenu participaciju, te razvoj digitalne i medijske pismenosti.

Program info dana obuhvatiće predstavljanje programa Kreativna Evropa, smernice i uslove za konkurisanje, finansijski okvir pripreme projekata, kao i praktične savete za razvoj projektnih ideja.

Pozivamo predstavnike i predstavnice medija, novinarskih i medijskih udruženja, kao i svih organizacija u oblasti informisanja i medija, koji žele da se informišu o uslovima ovog konkursa da prijave učešće popunjavanjem kratke prijave.