Mogućnost predstavljanja Vojvodine na festivalu Balkan Trafik u Briselu

U kancelariji AP Vojvodine u Briselu, 17. novembra održan je sastanak šefa Kancelarije AP Vojvodine Srđana Mačkića sa Nikolasom Viersom, direktorom festivala Balkan Trafik, koji se tradicionalno održava u Briselu već dugi niz godina, a od ove godine ima i svoje izdanje u Parizu.

Osnovni cilj postojanja festivala Balkan Trafik jeste promocija interkulturalnog dijaloga i stvaranje prostora gde članovi različitih zajednica mogu razmeniti znanje i iskustva kroz umetnost u atmosferi zajedništva i interakcije sa umetnicima. U periodu od dvanaest godina  postojanja, festival je uspeo da postane ključna i veoma posećena kulturna manifestacija u Briselu koja promoviše umetnost sa naših prostora i na kome su učestvovala najznačajnija imena kulturne scene sa područja Balkana.

Tokom razgovora, razmotrene su mogućnosti uključivanja organizacija i institucija sa područja Srbije i AP Vojvodine, a pre svega je iskazana zainteresovanost za grad Novi Sad i projekte OPENS 2019 (Omladinska prestonica Evrope 2019), NS 2021 (Evropska prestonica kulture 2021) i festival EXIT. Najavljena je i mogućnost posete direktora festivala Viersa Vojvodini u narednom periodu, te je od strane Kancelarije AP Vojvodine u Briselu ponuđena podrška u ostvarivanju direktnih kontakata sa predstavnicima relevantnih organizacija.