Juče je u zgradi opštine u Staroj Pazovi održan informativno – edukativni seminar Kancelarije za evropske poslove. Opština Stara Pazova je obuhvaćena prekograničnom saradnjom Srbija – Bosna i Hercegovina, i Srbija – Hrvatska koji su trenutno otvoreni, kao i programom saradnje sa Mađarskom čiji se poziv očekuje u narednim mesecima.

Seminaru su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, organizacija iz oblasti privrede, obrazovanja, turizma, kulture, sporta, kao i nevladinih organizacija sa teritorija okruga obuhvaćenih prekograničnim programima. Prisutnima su se obratili predstavnici Kancelarije za evropske poslove Andrija Aleksić i Igor Bajić i predstavili programe prekogranične saradnje koji ce biti dostupni našoj zemlji tokom ove godine.

Najviše je bilo interesovanja o mogućnosti da organizacije i institucije sa teritorije Stare Pazove učestvuju u aktuelnim programima prekogranične saradnje sa Hrvatskom i sa Bosnom i Hercegovinom koji su otvoreni do 6. odnosno 16 oktobra 2009. godine.