Terenska poseta prevodnici Bezdan i ustavi Šebešfok u okviru projekta „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan“

U okviru projekta „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan (BABECA)“, održana je terenska poseta prevodnici Bezdan i ustavi Šebešfok, na kojoj su učestvovali članovi projektnog tima iz JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad i Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Tokom posete predstavljen je istorijat nastanka prevodnice i ustave, izvršena je procena stanja objekata i predstavlјene su projektne aktivnosti i radovi koji će se vrštiti na pomenutim lokacijama u cilju rehabilitacije objekata.

Projekat „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan – BABECA“, ukupne vrednosti 8.699.537,91 evra jedan je od uspešno ugovorenih projekata u okviru Intereg IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a usmeren je na unapređivanje prekograničnih sistema za upravljanje vodama i prevenciju rizika. Projekat zajednički sprovode Direkcija za vodoprivredu Donjeg Podunavlja, JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad i Fond „Evropski poslovi” AP Vojvodine.