Dana 13.11.2018. godine, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Milan Čežek i Zoran Pavić, kao i predstavnik RAV – a Živko Planić posetili su opštine Bač i Odžaci sa željom da se podstakne praćenje i implementacija evropskih procesa i jačanje institucionalnih kapaciteta lokalnih samouprava i njihovih institucija u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.
Domaćini u opštini Bač bili su predsednik opštine Borislav Antonić, rukovodilac opštinske uprave Valentina Sitnić, Jelena Kovačević – rukovodilac odeljenja za privredu, Nikola Banjac – stručni saradnik u LER-u – koordinator i Lela Milenković – član opštinskog veća za obrazovanje. Opštini Bač je u prethodnom periodu odobreno za finansiranje tri projekta: „POPIS IMOVINE“, vrednosti od 200.000 evra u okviru Programa Exchange 5, „Pomoć u kući, starim licima i licima sa posebnim potrebama“, vrednosti od 180.000 evra u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, kao i projekat koji ima za cilj zapošljavanje mladih iz Dunavskog transnacionalnog programa. Partner na ovom projektu je Bački Petrovac, vrednosti od 180.000 evra.
Domaćini u opštini Odžaci bili su predsednica opštine mr. Latinka Vasiljković, Marko Perišić novopostavljeni koordinator i stručni saradnik u LER-u, Igor Praća – zamenik predsednika opštine, Milivoje Radoičić – član opštinskog veća za privredu, mala i srednja preduzeća, koji su istakli da je u toku rad na završetku projekta „INKLUZIJA ROMA“ ukupne vrednosti od 1.000.000,00 evra.
Obe opštine su izrazile iskrenu želju za boljom i sveobuhvatnijom saradnjom, od obuka do realizacije projekata.