EURODYSSEY

EURODYSSEY је програм Скупштине европских региона (АЕР) за мобилност младих која ради међу регионима чланица АЕР-а више од 30 година.

Основан је 1985. године и на тај начин први је програм размене АЕР-а, у циљу повећања шанси младих људи из Европе да се интегришу у радни живот нудећи им прилику за радно искуство у иностранству.
Програм је отворен за младе Европљане старости од 18 до 30 година, који су незапослени или су недавно стекли квалификације, а који живе у регији учесници. Радне размене су организоване и финансиране од стране регије домаћина. Од свог настанка, преко 10 000 младих људи је имало користи од радних размена преко EURODYSSEY-а.
Циљеви
1. Регије које желе да развију узајамне размене морају да буду чланови АЕР и да се придруже EURODYSSEY-у. Иако аутономни, доприносе промовисању Европе региона. По повлаштеним везама које стварају међу собом, региони доприносе отвореном размишљању и европском грађанству младих људи.
2. Млади Европљани стичу нове способности и искоришћавају их најбољи начин на тржишту рада. Упознавају се са другим културама, стичу независност и могу да побољшају своје знање страних језика.
3. Предузећа се отварају ка Европи, учествују у обуци младих и побољшавају свој имиџ.
Ради више информација посетите вебсајт EURODYSSEY-а:  eurodyssee