Zaposleni iz pokrajine na obuci u Italiji

Desetočlana delegacija AP Vojvodine i institucija kojima je pokrajina osnivač, trenutno boravi na višednevnoj obuci u organima uprave u italijanskoj Pokrajini Friuli –Venecija Đulija, na osnovu Sporazuma o saradnji dve pokrajine, potpisanog 17. aprila 2003. godine, a u organizaciji Kancelarije za evropske poslove.

Tokom boravka u Italiji, predstavnici Pokrajinskih sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, Sport i omladinu, te Rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Fonda za razvoj i Garancijskog fonda, te Vojvodina CESSa i VIP Fonda, proći će obuku u organima koji su kompatibilni sa njihovim matičnim i, po završetku te obuke, nekoliko dana će provesti u firmama iz sektora koji im je blizak

Inače, čitava poseta koja je gotovo sasvim finansirana od strane italijanskih partnera, je realizovana kao deo projekta «ISSER» (Inicijative socio-ekonomskog razvoja Vojvodine) u okviru kojeg su tokom više od godinu i po dana, italijanski eksperti držali seminare po sekretarijatima i razvojnim agencijama Pokrajine.

– Očekujem da će ovaj naš boravak u Italiji za rezultat imati nove projekte od zajedničkog značaja za obe regije. Ovaj vid obuke «na licu mesta» i upoznavanje predstavnika administracija je od nemerljivog značaja jer se upravo tako intenzivno povezuju naše dve pokrajine, istakla je Ivana Đurica iz Kancelarije za evropske poslove, koja je zadužena za saradnju sa Italijom.