U skladu sa svojim zadacima, Kancelarija za evropske poslove je nastavila sa obilaskom lokalnih samouprava i organizacijom seminara namenjenim zaposlenima u lokalnoj samoupravi, okrugu, privrednim komorama, upravi i pravosuđu, te drugim relevantnim institucijama i zainteresovanim građanima. Juče su predstavnici Kancelarije za evropske poslove posetili Opštinu Irig, a na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji.

Glavna tema posete Irigu bila je dalja saradnja po pitanju korišćenja sredstava iz evropskih fondova. Takođe su predstavljeni trenutno aktuelni programi Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, uz finansijsku podršku iz fondova IPA 2007 i 2008, za predloge projekata usmerenih na razvoj održivog dijaloga između civilnog društva Srbije i zemalja članica EU, kao i regionalni socio-ekonomski razvoj kroz javne pozive za dostavljanje predloga projekata “Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU” i “Regionalni socijalno – ekonomski razvojni program (RSEDP2)”.

Vladimir Petrović, predsednik opštine Irig zahvalio se na saradnji i pruženoj podršci i najavio pripremu predloga projekata iz oblasti kulture, korišćenja potencijala geo-termalnih voda, turizma….