Poziv za prijavljivanje škola iz Republike Srbije u okviru projekata ’’Your Europe, Your Say! 2017 -Europe at 60: Where to next?’’

Evropski ekonomski i socijalni komitet (EESK) uputio je poziv za učešće škola iz Republike Srbije u okviru projekta ’’Your Europe Your say 2017 – Europe at 60: Where to next?’’, koji okuplja srednjoškolce iz svih država članica EU, kao i iz pet država kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. EESK želi da se glas mladih ljudi o budućnosti Evrope čuje, te poziva sve učenike trećih razreda srednjih škola različitih profila da se prijave za učešće u ovom projektu.

Škola koja bude izabrana moćiće da pošalje tri učenika sa profesorom u Brisel, gde će učestvovati u diskusiji sa učenicima iz cele Evrope 30. i 31. marta 2017. godine na temu budućnosti Evropske unije i obeležavanja šezdeset godina Ugovora iz Rima. Ovaj projekat pruža mladim ljudima priliku da direktno komuniciraju sa donosiocima odluka u Briselu o izazovima i prilikama sa kojima se Evropa suočava, dok u isto vreme uče o ulozi Evropske unije i EEKS.

Organizator snosi sve troškove (prevoz, hrana, smeštaj) i napominje da iz svake države postoji obaveza prijavljivanja bar jedne škole.

Više informacija se može naći na sledećoj internet strani: LINK 

Registracija je vrši na sledećoj internet strani: LINK 

Prijave je moguće slati do 30. novembra 2016 godine, a u decembru 2016. će biti izabrane škole koje će poslati svoje predstavnike u Brisel.